Selecteer een pagina

Praktijkinfo

Werkwijze

Werkwijze

Je kunt zelf een afspraak met mij maken, daar heb je geen verwijzing voor nodig. Je huisarts, gynaecoloog, bedrijfsarts, psycholoog of ander zorgverlener kan je ook doorsturen om een afspraak te maken.

Jij als vrouw bent uniek, we maken samen een behandelplan afgesteld op jouw specifieke klachten. In het eerste consult inventariseren we samen je klachten, welke fase van de overgang je zit en welke zorgvragen je hebt.

Je krijgt uitleg over wat de overgang voor jou betekent, wat gebeurt er in je lichaam en je brein, waardoor kunnen deze klachten ontstaan.

Samen stellen wij een behandelplan op om de klachten te verminderen. Denk aan leefstijl en voedingsaanpassingen. Maar ook advies richting de huisarts over medicatie, bijvoorbeeld hormoonsuppletie.

Het 1e consult is inclusief intake en duurt 1,5 uur. Na ongeveer 8 weken is de vervolg afspraak, waarin we evalueren hoe het gaat, zijn er nog klachten over gebleven en maken we een risico profiel gericht op Hart- & Vaatziekten, Diabetes, Borstkanker en Osteoporose.

Dit is de basis van mijn consulten, bij starten van Hormoonsuppletie hebben wij in het begin om de 6 weken en na een half jaar een kort telefonisch consult en daarna jaarlijks om het gebruikt te evalueren en bij te stellen.

Jij staat voor mij centraal, daarom werk ik nauw samen met andere zorgverleners. Huisarts, (bekken)fysiotherapeut, psycholoog etc.

Centrale ligging

Mijn praktijk heeft een regionale functie, Nijkerk ligt centraal voor de provincies, Gelderland, Utrecht en de Flevopolder.

 

Vergoeding en tarief

Vergoeding en tarief

Vergoedingen

De overgangsconsulenten aangesloten bij de VVOC worden door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed indien je aanvullend bent verzekerd.  Op de site zorgwijzer kun je eenvoudig zien welke zorgverzekeraars de consulten vergoeden. De vergoedingen van je zorgverzekeraar hebben geen invloed op het eigen risico.

Tarieven

In 2024 kost een consult van een uur 87,50 euro. Voor het eerste consult breng ik 90 minuten in rekening.

 

Contact

Voor het maken van een afspraak of informatie kun je mij van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch op 0649307895 bereiken.

Indien ik niet bereikbaar ben, kun je of een boodschap inspreken of een mail sturen met vermelding van je telefoonnummer. Dan neem ik binnen 3 werkdagen contact met je op.